Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Morbiditatea infecțioasă în perioada 21-27.08.17 s-a atestat a fi stabilă. De către instituțiile medicale printre populația raionului au fost diagnosticate 5 forme nosologice cu 18 cazuri de boli transmisibile, în săptămîna precedentă fiind 18 cazuri.

Preponderent a fost afectată cu bolile transmisibile populația matură, ce constituie 56% sau 10 cazuri.

Conform monitorizării săptămînale privind supravegherea epidemiologică la bolile diareice acute și holeră în această perioadă au fost notificate 11 cazuri de BDA, în săptămîna precedentă fiind 9 cazuri.

Majoritatea cazurilor sunt diagnosticate printre populația matură. Tratamentul bolnavilor cu boli diareice acute se efectuează în secția de boli infecțioase.

Totodată, au fost înregistrate un caz de scarlatină, o suspecție la borelioză, un caz de febră hemoragică la o persoană matură din oraș, etc.

Cazurile de boli infecţioase înregistrate în această perioadă au evaluat sub formă sporadică, fără complicarea situaţiei epidemiologice.

testemitanu
ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md

Promovarea sanatatii

Cîteva sfaturi pentru părinți, înainte de începerea noului an școlar

25 August 2017
Cîteva sfaturi pentru părinți, înainte de începerea noului an școlar

Vacanța mare este pe terminate, așa că e timpul să pui la bătaie un plan de acțiune pentru săptămânile de foc care urmează.

Ochelarii de soare – o necesitate in sezonul estival

26 Iulie 2017
Ochelarii de soare – o necesitate in sezonul estival

Ochelarii de soare iti pot schimba instantaneu aspectul fizic, dar sunt mai mult decat un simplu accesoriu vestimentar.

Guma de mestecat imbunatateste sanatatea orala?

14 Iunie 2017
Guma de mestecat imbunatateste sanatatea orala?

Guma de mestecat fara zahar, dupa gustarile sau mesele in oras, este un instrument valoros, care poate contribui la sustinerea unei bune igiene orale in cazul in care nu avem...

Яндекс.Метрика