Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă, de către specialiştii CSP Orhei, au fost supuse supravegherii sanitare de stat 16 obiective ale economiei naţionale, ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv din ele 8 cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

În perioada respectivă au fost supuse expertizei igienice 2 proiecte de execuție a obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective. În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 2 autorizaţii sanitare de funcţionare a obiectivelor.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 1234 investigaţii de laborator, inclusiv 415 investigaţii microbiologice şi 819 investigaţii fizico-chimice, inclusiv măsurări instrumentale.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 24 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate în adresa persoanelor fizice și juridice 4 prescripții sanitare.

testemitanu
ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md

Promovarea sanatatii

Cîteva sfaturi pentru părinți, înainte de începerea noului an școlar

25 August 2017
Cîteva sfaturi pentru părinți, înainte de începerea noului an școlar

Vacanța mare este pe terminate, așa că e timpul să pui la bătaie un plan de acțiune pentru săptămânile de foc care urmează.

Ochelarii de soare – o necesitate in sezonul estival

26 Iulie 2017
Ochelarii de soare – o necesitate in sezonul estival

Ochelarii de soare iti pot schimba instantaneu aspectul fizic, dar sunt mai mult decat un simplu accesoriu vestimentar.

Guma de mestecat imbunatateste sanatatea orala?

14 Iunie 2017
Guma de mestecat imbunatateste sanatatea orala?

Guma de mestecat fara zahar, dupa gustarile sau mesele in oras, este un instrument valoros, care poate contribui la sustinerea unei bune igiene orale in cazul in care nu avem...

Яндекс.Метрика