Ninsoare slabă
- 5° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 2,7 m/s
Total Precipitaţii: 1,6 mm
RSS

În perioada cuprinsă între 09 - 15.10.17 printre populaţia raionului Orhei au fost notificate 11 forme nosologice de boli transmisibile cu 242 cazuri de boală.

Cota majoră a cazurilor înregistrate în perioada de referinţă (78%) revine copiilor cu vîrsta cuprinsă între 0-17 ani.

Conform monitorizării săptămînale a infecţiilor respiratorii acute au fost înregistrate 220 cazuri, dintre care 20 cazuri de pneumonii, bronhopneumonii. Toți bolnavii cu pneumonii sunt spitalizaţi, majoritatea fiind copii sub 17 ani.

Concomitent au fost înregistrate 3 cazuri de boli diareice acute, 7 cazuri de pediculoză, 3 cazuri de varicela, 2 cazuri de hepatită virală A, un caz de tusea convulsivă, etc.

Cazurile de boli infecţioase înregistrate în această perioadă au evaluat sub formă sporadică, fără complicarea situaţiei epidemiologice.

ministerul-sanatatii
19/03/2018
Colaborarea între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private (UIMSP) privind dezvoltarea serviciilor medicale competitive, accesul și calitatea asistenței medicale acordate populației, a fost discutată astăzi, 19 martie, în cadrul unei ședințe, de către ministrul Svetlana Cebotari și Olga Șchiopu, președintele UIMSP. În debutul ședinței, Svetlana...
cnsp

Conform datelor Flu News Europe, în săptămâna  (spt.) 09/2018, activitatea gripală de intensitate foarte înaltă a fost înregistrată în Luxemburg, iar de intensitate înaltă în 7 țări, printre care și Ucraina. În 25 țări a fost raportată o activitate gripală … Detalii →

or-md

Promovarea sanatatii

Cîteva sfaturi pentru o primăvară sănătoasă

28 Februarie 2018
Cîteva sfaturi pentru o primăvară sănătoasă

Odata cu venirea primaverii, corpul nostru trece printr-o serie de schimbari. Natura se trezeste, insa uneori, organismul nostru nu poate sa tina pasul.

Îndulcitori, modul prin care să înlocuiești zahărul

03 Ianuarie 2018
Îndulcitori, modul prin care să înlocuiești zahărul

Alimentelele cu gust dulce sunt importante in alimentatia noastra nu doar pentru gustul placut, ci si pentru textura compozitiei lor.

5 bauturi sănătoase care mentin temperatura corpului constanta pe timp de iarna!

21 Noiembrie 2017
5 bauturi sănătoase care mentin temperatura corpului constanta pe timp de iarna!

Iarna este cel mai bun moment sa sorbim bauturi calde sau interesante. Unele dintre ele sunt chiar recomandate in sezonul rece deoarece mentin o temperatura constanta a organismului si protejeaza...

Яндекс.Метрика