Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Astăzi, 10 octombrie 2017, Centrul de Sănătate Publică Orhei a recepționat vaccinul antigripal, oferit cu titlul de donație, precalificat de către Organizația Mondială a Sănătății, care conține tulpinile virusurilor gripale tip A și tip B, în cantitate de 9000 de doze.

Anual, începînd cu anul 2000, la nivel mondial, pe data 29 septembrie, este marchată Ziua Mondială a Inimii. Scopul evenimentului este de a ridica nivelul de cunoștință a populației cu privire la principală cauza de decese – bolile cardiovasculare.

Sub acest generic, în anul curent, la data de 09 septembrie, va fi marcată Ziua Internațională de sensibilizare a riscurilor consumului de alcool în perioada sarcinii.

Anual, la data de 02 octombrie, la inițiativa Ministerului Sănătății, este marcată Ziua Naţională fără alcool.

În fiecare an, pe 28 septembrie se desfășoară ”Ziua Mondială de combatere a rabiei”. Este o companie mondială de creștere a gradului de conștientizare în privința rabiei și de difuzare a informațiilor despre prevenirea rabiei.

Problema intoxicaţiilor acute neprofesionale exogene de etiologie chimică în ultimele decenii a căpătat o actualitate deosebită, ca urmare a acumulării în mediul ambiant a unei cantităţi enorme de diverse produse chimice.

Materiale asemanatoare

Activitatea Centrului

Яндекс.Метрика