RSS
Renunțați la fumat

Avertismente de sănătate combinate pe produsele din tutun

ALĂPTAREA – SĂNĂTATEA COPIILOR

Anual, în perioada 01-07 august, în mai multe țări, inclusiv și în Republica Moldova este marcată Săptămîna Mondială a Alăptării.

Apa din lacul Orhei

În sezonul estival, populația petrece mai mult timp în căutarea unor zone de recreere aferente bazinelor acvatice.

Comemorarea persoanelor decedate de SIDA în Orhei

Pe data de 20 mai în raionul Orhei au fost desfășurate un șir de acțiuni de comunicare cu populația impotriva răspîndirii infecției HIV/SIDA, obiectivul activității fiind sporirea nivelului de conștientizare, îndeosebi în rîndurile tinerilor despre această maladie, creșterea gradului de toleranță față de persoanele infectate, în scopul prevenirii și asigurării unui sprijin social pentru persoanele care trăiesc cu HIV.

Ziua Mondială a Hepatitei

Anual, la data de 28 iulie, este marcată Ziua Mondială a hepatitei cu sloganul ”Testează, Tratează hepatita”. Hepatitele virale, inclusiv cele cu transmitere parenterală, la nivel global sunt o problemă de sănătate publică, de aceea Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are obiectivul de a elimina hepatita pentru a salva milioane de vieți omenești.

Recent, pe data de 28 iunie, la Centrul de Sănătate Publică Orhei s-a aflat în vizita de lucru, un grup de experți internaționali din cadrul Ministerului Sănătății și Serviciilor Medicale al Norvegiei – Zaza Tsereteli, Espen Andresen și Natalia Silitrari – coordonator la nivel național a activităților în domeniul promovării sănătății din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

19 mai Ziua Mondială de prevenirie a obezității.

Pe data de 19 mai, la nivel național a fost desfășurată campania de informare a populației despre beneficiile activităților fizice și alimentației sănătoase, scopul fiind prevenirea şi combaterea obezității, prin activitățile fizice, depistarea precoce şi activă a patologiei, dispensarizarea şi educaţia populaţiei pentru un mod sănătos de viață.

Materiale asemanatoare

ministerul-sanatatii
14/08/2018
În Republica Moldova vor funcționa Centre specializate de intervenție pentru copii și adulți cu tulburări din spectrul autist (TSA). În acest sens, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un Proiect care prevede Regulamentul - cadru de organizare și funcționare a acestora, care la moment este în proces de...
cnsp
cnsp.md nui disponibil
or-md
Яндекс.Метрика

Știri în luna

August 2018
Lu Ma Mr Jo Vi Du
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2