Orhei
26° C

Starea vremii la 17:15

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Sud
Viteza vîntului: 5,1 m/s
Umeditate: 36 %
RSS

Anual, la data de 24 martie este marcată Ziua Mondială a tuberculozei, care anul curent are genericul ”Se caută: Lideri pentru o lume fără tuberculoză”, care are drept obiectiv intensificarea eforturilor în stoparea epidemiei globale de tuberculoză întru conștientizarea consecințelor asupra sănătății.

Sub acest generic, anul curent, pe data de 22 martie este marcată Ziua Mondială Apei.

Marcarea acestui eveniment a fost instituită la finele anului 1992 în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro şi are drept scop sensibilizarea opiniei publice privind problemele legate de necesitatea protejării atît cantitative cît şi calitative a apelor.

Ieri, 28 februarie 2018 a fost convocată ședința ordinară a Consiliului de Sănătate Publică Orhei, pe ordinea de zi fiind incluse două subiecte de o însemnătate sporită în domeniul sănătății publice.

Astăzi, pe data de 12 ianuarie, specialișltii CSP Orhei au dat startul desfășurării atelierilor de instruire în domeniul prevenirii traumatismului la copii în vîrstă pînă la 5 ani.

Pe 15.03.2018, s-a stins din viață Afanasie LEONTE, născut la 29.04.1946, doctor în medicină, care pe parcursul activității sale profesionale îndelungate și-a adus aportul considerabil în domeniul sănătății publice în cadrul Centrului de Sănătate Publică Orhei.

La 01 februarie curent, la Centrul de Sănătate Publică raional Orhei s-au aflat într-o vizită de lucru dl Valeriu Sava - reprezentant al Biroului de cooperare al Elveției, precum și reprezentanții Centrului pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS) din București, Romania doamnele Dana Fărcășan - președinte executiv și Mirela Mustață - expert în comunicare și relații publice, ghidați de Natalia Dinu și Alexandru Andrievschi - experți în cadrul proiectului moldo-elvețian „Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL).

prevenirea accidentelor la copii

Săptămîna curentă, la inițiativa specialiștilor CSP Orhei, în cadrul primăriei comunei Ivancea a fost desfășurat un dialog public tematic, în cadrul căruia a fost pus în dezbatere subiectul ce vizează prevenirea accidentelor la copii.

Materiale asemanatoare

ministerul-sanatatii
25/04/2018
Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport. Scopul Centrului de Justiție Familială...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna (spt.) 16/2018 (16.04.18-22.04.18), morbiditatea prin IACRS este de intensitate scăzută și constituie 161,96 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика