Ninsoare slabă
- 5° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 2,7 m/s
Total Precipitaţii: 1,6 mm
RSS

La 23 aprilie 2015, într-o atmosferă solemnă au fost desemnați laureații celui mai remarcabil eveniment organizat anual de către societatea medicală – Gala Premiilor în Sănătate.

În anul curent, evenimentul organizat de către Ministerul Sănătăţii în comun cu Biroul de Coordonare al OMS în Republica Moldova, Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate, s-a desfășurat sub genericul „Siguranța alimentară”.

La eveniment au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Jarno Habicht, directorul ad-interim. al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Vasile Pascal, reprezentanţi ai corpului diplomatic, ai societăţii academice, administrației central precum și manageri ai instituţiilor medico-sanitare din ţară.

Unul din laureații Galei s-a dovedit a fi și Centrul de Sănătate Publică Orhei, care a cucerit trofeul în nominația: „Cea mai reuşită activitate în domeniul sănătăţii publice”.

gala-premiilor

Printre activitățile realizate de colectivul Centrului, condus de către medicul-șef Vasile Guștiuc au fost evidențiate: elaborarea în premieră a Profilului de sănătate a populației raionului Orhei și factorilor ce o determină, realizat de către o echipă de colaboratori ai CSP, precum și desfășurarea la nivel de raion a primei Conferințe teritoriale ce vizează sănătatea publică cu genericul: „Sănătatea populației – responsabilitate a întregii societăți", care a avut drept scop sensibilizarea autorităților publice locale și altor factori de decizie de nivel teritorial referitor la starea de sănătate a populației din teritoriul raionului și a factorilor ce o determină.

gala-premiilor

Concursul „Gala Premiilor în Sănătate” se dsfășoară deja al patrulea an consecutiv și are drept scop identificarea şi aprecierea exemplelor de bune practici din domeniul sănătăţii publice, care contribuie la dezvoltarea sistemului medical din Republica Moldova.

ministerul-sanatatii
19/03/2018
Colaborarea între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private (UIMSP) privind dezvoltarea serviciilor medicale competitive, accesul și calitatea asistenței medicale acordate populației, a fost discutată astăzi, 19 martie, în cadrul unei ședințe, de către ministrul Svetlana Cebotari și Olga Șchiopu, președintele UIMSP. În debutul ședinței, Svetlana...
cnsp

Conform datelor Flu News Europe, în săptămâna  (spt.) 09/2018, activitatea gripală de intensitate foarte înaltă a fost înregistrată în Luxemburg, iar de intensitate înaltă în 7 țări, printre care și Ucraina. În 25 țări a fost raportată o activitate gripală … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика