Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 23 unităţi economice ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 10 din ele cu utilizarea metodelor instrumentale şi investigaţiilor de laborator.

În perioada respectivă au fost examinate 2 terenuri pentru construcţie şi reconstrucţie a obiectivelor cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 2 proiecte de execuție, cu participarea specialiştilor au fost primite în exploatare 3 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 7 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv 2 obiective alimentare, un obiectiv de menire social-sanitară și 4 obiective industriale.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 346 investigaţii de laborator, inclusiv 233 investigaţii microbiologice şi 113 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 19 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate şi expediate în adresa persoanelor fizice și juridice 3 prescripţii sanitare, fiind supusă contravnței administrative o persoană în suma de 200 lei.

ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика