Cer noros,
fără precipitaţii
- 3° C

starea vremii la 12:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Sud-Est
Viteza vîntului: 2,1 m/s
Total Precipitaţii: 0 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 23 unităţi economice ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 10 din ele cu utilizarea metodelor instrumentale şi investigaţiilor de laborator.

În perioada respectivă au fost examinate 2 terenuri pentru construcţie şi reconstrucţie a obiectivelor cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 2 proiecte de execuție, cu participarea specialiştilor au fost primite în exploatare 3 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 7 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv 2 obiective alimentare, un obiectiv de menire social-sanitară și 4 obiective industriale.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 346 investigaţii de laborator, inclusiv 233 investigaţii microbiologice şi 113 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 19 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate şi expediate în adresa persoanelor fizice și juridice 3 prescripţii sanitare, fiind supusă contravnței administrative o persoană în suma de 200 lei.

ministerul-sanatatii
20/01/2018
Suportul oferit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în procurarea medicamentelor pentru programele naționale de sănătate din Republica Moldova, asistența tehnică și expertiza oferită în reformarea domeniilor ocupării forței de muncă, egalității de gen și protecției copilului, au fost subiectele puse în discuție de către ministrul Sănătății, Muncii și...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 02/2018 (08.01.18-14.01.18), morbiditatea prin IACRS a constituit 181,84 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 o/oooo). În perioada săptămânilor 40/2017-02/2018 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика