Cer noros,
fără precipitaţii
- 3° C

starea vremii la 12:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Sud-Est
Viteza vîntului: 2,1 m/s
Total Precipitaţii: 0 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 25 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 15 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost examinate 2 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 3 proiecte de execuție, din ele 2 fiind avizate negative.

Cu participarea specialiștilor Serviciului au fost primite în exploatare 4 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 11 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv pentru 4 obiective cu profil alimentar, 3 obiective de menire social- comunală, un obiectiv industrial și 3 instituții medicale.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 613 investigaţii de laborator, inclusiv 359 investigaţii microbiologice şi 254 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 11 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 2 prescripţii sanitare, a fost emisă o hotărîre de sistatare a activității, au fost supuse contravenției administrative 4 persoane în suma de 4400 lei, o persoană fiind înlăturată de la exercitarea funcției.

ministerul-sanatatii
20/01/2018
Suportul oferit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în procurarea medicamentelor pentru programele naționale de sănătate din Republica Moldova, asistența tehnică și expertiza oferită în reformarea domeniilor ocupării forței de muncă, egalității de gen și protecției copilului, au fost subiectele puse în discuție de către ministrul Sănătății, Muncii și...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 02/2018 (08.01.18-14.01.18), morbiditatea prin IACRS a constituit 181,84 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 o/oooo). În perioada săptămânilor 40/2017-02/2018 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика