Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 25 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 15 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost examinate 2 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 3 proiecte de execuție, din ele 2 fiind avizate negative.

Cu participarea specialiștilor Serviciului au fost primite în exploatare 4 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 11 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv pentru 4 obiective cu profil alimentar, 3 obiective de menire social- comunală, un obiectiv industrial și 3 instituții medicale.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 613 investigaţii de laborator, inclusiv 359 investigaţii microbiologice şi 254 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 11 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 2 prescripţii sanitare, a fost emisă o hotărîre de sistatare a activității, au fost supuse contravenției administrative 4 persoane în suma de 4400 lei, o persoană fiind înlăturată de la exercitarea funcției.

ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика