Orhei
26° C

Starea vremii la 17:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Sud
Viteza vîntului: 5,1 m/s
Umeditate: 36 %
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 25 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 15 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost examinate 2 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 3 proiecte de execuție, din ele 2 fiind avizate negative.

Cu participarea specialiștilor Serviciului au fost primite în exploatare 4 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 11 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv pentru 4 obiective cu profil alimentar, 3 obiective de menire social- comunală, un obiectiv industrial și 3 instituții medicale.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 613 investigaţii de laborator, inclusiv 359 investigaţii microbiologice şi 254 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 11 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 2 prescripţii sanitare, a fost emisă o hotărîre de sistatare a activității, au fost supuse contravenției administrative 4 persoane în suma de 4400 lei, o persoană fiind înlăturată de la exercitarea funcției.

ministerul-sanatatii
25/04/2018
Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport. Scopul Centrului de Justiție Familială...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna (spt.) 16/2018 (16.04.18-22.04.18), morbiditatea prin IACRS este de intensitate scăzută și constituie 161,96 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика