Cer noros,
fără precipitaţii
- 3° C

starea vremii la 12:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Sud-Est
Viteza vîntului: 2,1 m/s
Total Precipitaţii: 0 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 26 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 14 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

Tot in aceiaș perioadă de referinţă au fost examinate 8 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, a fost supus expertizei igienice un proiect de reconstrucție, cu participarea specialiștilor a fost primit în exploatare un obiectiv.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 8 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv 2 obiective alimentare, 3 obiective de menire-social sanitare și 3 obiective agricole.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 773 investigaţii de laborator, inclusiv 388 investigaţii microbiologice, şi 385 investigaţii fizico-chimice, inclusiv măsurări instrumentale.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 27 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 3 prescripţii sanitare.

ministerul-sanatatii
20/01/2018
Suportul oferit de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în procurarea medicamentelor pentru programele naționale de sănătate din Republica Moldova, asistența tehnică și expertiza oferită în reformarea domeniilor ocupării forței de muncă, egalității de gen și protecției copilului, au fost subiectele puse în discuție de către ministrul Sănătății, Muncii și...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 02/2018 (08.01.18-14.01.18), morbiditatea prin IACRS a constituit 181,84 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 o/oooo). În perioada săptămânilor 40/2017-02/2018 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика