Orhei
26° C

Starea vremii la 17:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Sud
Viteza vîntului: 5,1 m/s
Umeditate: 36 %
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 26 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 14 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

Tot in aceiaș perioadă de referinţă au fost examinate 8 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, a fost supus expertizei igienice un proiect de reconstrucție, cu participarea specialiștilor a fost primit în exploatare un obiectiv.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 8 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv 2 obiective alimentare, 3 obiective de menire-social sanitare și 3 obiective agricole.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 773 investigaţii de laborator, inclusiv 388 investigaţii microbiologice, şi 385 investigaţii fizico-chimice, inclusiv măsurări instrumentale.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 27 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 3 prescripţii sanitare.

ministerul-sanatatii
25/04/2018
Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport. Scopul Centrului de Justiție Familială...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna (spt.) 16/2018 (16.04.18-22.04.18), morbiditatea prin IACRS este de intensitate scăzută și constituie 161,96 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика