Orhei
26° C

Starea vremii la 17:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Sud
Viteza vîntului: 5,1 m/s
Umeditate: 36 %
RSS

Morbiditatea infecțioasă atestată în perioada 26.09-02.10.2016 a fost în descreștere, fiind diagnosticate 10 forme nosologice cu 16 cazuri de boli transmisibile, față de 27 cazuri în săptămîna precedentă.

Afectarea populației cu bolile transmisibile a fost proporțională atît printre populația matură, cît și printre copiii cu vîrsta sub 17 ani.

Conform supravegherii epidemiologice săptămînale a bolilor diareice acute și holeră în această perioadă au fost notificate 4 cazuri sporadice de boală.

Bolnavii cu boli diareice acute primesc tratament în secţia de boli infecțioase a IMSP Spitalul raional.

Concomitent, activ prin investigații de laborator a fost depistat un caz de salmoneloză printre o persoană matură, examinată ca persoană contactă.

Totodată, au fost înregistrate cîte 2 cazuri de scabie și microsporie, 1 caz de tuberculoza organelor respiratorii, o suspecție la hepatita virală acută C, etc.

Cazurile de boli infecţioase înregistrate în această perioadă au evaluat sub formă sporadică, fără complicarea situaţiei epidemiologice.

ministerul-sanatatii
25/04/2018
Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport. Scopul Centrului de Justiție Familială...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna (spt.) 16/2018 (16.04.18-22.04.18), morbiditatea prin IACRS este de intensitate scăzută și constituie 161,96 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика