Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Morbiditatea infecțioasă atestată în perioada 26.09-02.10.2016 a fost în descreștere, fiind diagnosticate 10 forme nosologice cu 16 cazuri de boli transmisibile, față de 27 cazuri în săptămîna precedentă.

Afectarea populației cu bolile transmisibile a fost proporțională atît printre populația matură, cît și printre copiii cu vîrsta sub 17 ani.

Conform supravegherii epidemiologice săptămînale a bolilor diareice acute și holeră în această perioadă au fost notificate 4 cazuri sporadice de boală.

Bolnavii cu boli diareice acute primesc tratament în secţia de boli infecțioase a IMSP Spitalul raional.

Concomitent, activ prin investigații de laborator a fost depistat un caz de salmoneloză printre o persoană matură, examinată ca persoană contactă.

Totodată, au fost înregistrate cîte 2 cazuri de scabie și microsporie, 1 caz de tuberculoza organelor respiratorii, o suspecție la hepatita virală acută C, etc.

Cazurile de boli infecţioase înregistrate în această perioadă au evaluat sub formă sporadică, fără complicarea situaţiei epidemiologice.

ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика