Orhei
26° C

Starea vremii la 17:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Sud
Viteza vîntului: 5,1 m/s
Umeditate: 36 %
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 34 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 12 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

În perioada dată de către specialiştii CSP Orhei au fost examinate 3 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 5 proiecte de execuție, cu participarea specialiștilor au fost primite în exploatare 3 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 28 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv 6 obiective alimentare, 6 obiective de menire-social sanitare și 16 obiective industrial și agricole.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 513 investigaţii de laborator, inclusiv 238 investigaţii microbiologice şi 275 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 14 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 14 prescripţii sanitare, fiind înlăturată de la exercitarea funcției o persoană.

ministerul-sanatatii
25/04/2018
Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport. Scopul Centrului de Justiție Familială...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna (spt.) 16/2018 (16.04.18-22.04.18), morbiditatea prin IACRS este de intensitate scăzută și constituie 161,96 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика