Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Pe parcursul perioadei de referinţă de către specialiştii CSP Orhei au fost supuse supravegherii sanitare de stat 34 obiective ale economiei naţionale ce-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul raionului, inclusiv 12 din ele cu utilizarea metodelor şi investigaţiilor de laborator.

În perioada dată de către specialiştii CSP Orhei au fost examinate 3 terenuri pentru construcția/reconstrucția obiectivelor, cu eliberarea avizelor respective, au fost supuse expertizei igienice 5 proiecte de execuție, cu participarea specialiștilor au fost primite în exploatare 3 obiective.

În aceiaşi perioadă de timp au fost eliberate 28 autorizații sanitare de funcţionare, inclusiv 6 obiective alimentare, 6 obiective de menire-social sanitare și 16 obiective industrial și agricole.

În cadrul laboratoarelor Centrului, au fost efectuate 513 investigaţii de laborator, inclusiv 238 investigaţii microbiologice şi 275 investigaţii fizico-chimice.

Pe parcursul perioadei de raportare s-au anchetat 14 focare de maladii infecţioase, concomitent au fost organizate şi realizate măsurile antiepidemice necesare de stopare şi lichidare a focarelor.

În rezultatul supravegherii de stat a sănătăţii publice, de către factorii de decizie a Serviciului au fost perfectate și expediate 14 prescripţii sanitare, fiind înlăturată de la exercitarea funcției o persoană.

ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика