RSS

Anual, la data de 02 octombrie, la inițiativa Ministerului Sănătății, este marcată Ziua Naţională fără alcool.

Obiectivul evenimentului este de a sensibiliza populația privind riscul pentru sănătate a consumului produselor alcoolice și are drept scopul reducerea incidenții bolilor legate de consumul abuziv de alcool.

Întru a consemna acest eveniment la nivel local, la data de 02 octombrie 2017, de către specialiștii CSP Orhei în parteneriat cu Colegiul de Medicină din Orhei, prin antrenarea studenților, au fost realizate un șir de activităţi, orientate spre creşterea gradului de conştientizare a populaţiei asupra factorilor de risc a consumului abuziv de alcool şi determinarea unui stil de viaţă sănătos.

03 10 2017a

Potrivit datelor Centrului Național de Managemnet în Sănătate, în anul 2016 prevalența prin alcoolism și psihoze alcoolice în raionul Orhei a constituit 2133,1 cazuri la 100 mii locuitori, fiind de 0,6 ori mai mare decît indicatorul mediu pe republică (1287,8 cazuri la 100 mii locuitori).

Este destul de alarmant și faptul că, pe parcursul anului 2017, la nivel de raion, au fost înregistrate oficial 13 cazuri de intoxicație cu alcool în rîndul tinerilor cu vîrsta de pînă la 18 ani.

03 10 2017b

ministerul-sanatatii
20/07/2018
Medicul de familie va putea să-și exercite profesiunea independent sau în calitate de angajat la prestatori de asistență medicală primară. În acest sens, astăzi, Guvernul a aprobat modificarea și completarea unor acte legislative ce prevede reglementarea activității Asistenței Medicale Primare, prin instituirea „Liberei practici a medicului de familie”. Documentul va...
cnsp
cnsp.md nui disponibil
or-md
Яндекс.Метрика