Orhei
26° C

Starea vremii la 17:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Sud
Viteza vîntului: 5,1 m/s
Umeditate: 36 %
RSS

Sub acest generic, mîine 10 octombrie, va fi marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

Obiectivul activităților educaționale este direcționat asupra problemei protejării sănătății mintale la persoanele care activează în cîmpul muncii, scopul fiind de a diminua cazurile de înregistrare a bolilor psihice și de a fi solidari cu persoanele cu dizabilități mintale și a familiilor lor în lupta împotriva stigmatizării.

Conform datelor statistice, prevalența prin tulburări mentale şi de comportament, printre populația raionului, este într-o ușoară descreștere și a constituit 523,1 cazuri la 10 mii locuitori în anul 2016 comparativ cu 536,9 cazuri la 10 mii locuitori înregistrate pe parcursul anului 2015.

În scopul diminuării impactului negativ asupra sănătății şi asigurării sănătăţii mintale a populaţiei este necesar de realizat următoarele:

  • prevenirea depresiei şi a tentativelor de suicid;
  • menținerea și fortificarea sănătății mintale în rîndul tinerilor;
  • crearea mediului de comfort psihologic la locul de muncă;
  • asigurarea sănătății mintale la persoane vîrstnice;
  • combaterea stigmei şi a excluderii sociale.

De menționat faptul că, începînd cu anul 2015, la nivel de raion, pe lîngă IMSP Centrul de Sănătate nr.1 Orhei, a fost creat Centrul Comunitar de Sănătate Mintală care prestează servicii de consultare, reabilitare și incluziune socială persoanelor cu diferite dificultăți psihice.

ministerul-sanatatii
25/04/2018
Republica Moldova va prelua experiența Statelor Unite ale Americii în crearea Centrelor de Justiție Familială, instituții ce vor avea drept obiectiv acordarea asistenței complexe victimelor violenței în familie. Astfel, în cadrul centrelor, acestea vor beneficia de asistență socială, juridică, psihologică și alte servicii de suport. Scopul Centrului de Justiție Familială...
cnsp

Situația epidemiologică prin gripă, IACRS și SARI este sub supraveghere epidemiologică și monitorizare continuă. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna (spt.) 16/2018 (16.04.18-22.04.18), morbiditatea prin IACRS este de intensitate scăzută și constituie 161,96 o/oooo, fiind sub pragul epidemic (312,49 … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика