Ploaie moderată
10° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 742 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 4,2 m/s
Total Precipitaţii: 1,9 mm
RSS

Sub acest generic, mîine 10 octombrie, va fi marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale.

Obiectivul activităților educaționale este direcționat asupra problemei protejării sănătății mintale la persoanele care activează în cîmpul muncii, scopul fiind de a diminua cazurile de înregistrare a bolilor psihice și de a fi solidari cu persoanele cu dizabilități mintale și a familiilor lor în lupta împotriva stigmatizării.

Conform datelor statistice, prevalența prin tulburări mentale şi de comportament, printre populația raionului, este într-o ușoară descreștere și a constituit 523,1 cazuri la 10 mii locuitori în anul 2016 comparativ cu 536,9 cazuri la 10 mii locuitori înregistrate pe parcursul anului 2015.

În scopul diminuării impactului negativ asupra sănătății şi asigurării sănătăţii mintale a populaţiei este necesar de realizat următoarele:

  • prevenirea depresiei şi a tentativelor de suicid;
  • menținerea și fortificarea sănătății mintale în rîndul tinerilor;
  • crearea mediului de comfort psihologic la locul de muncă;
  • asigurarea sănătății mintale la persoane vîrstnice;
  • combaterea stigmei şi a excluderii sociale.

De menționat faptul că, începînd cu anul 2015, la nivel de raion, pe lîngă IMSP Centrul de Sănătate nr.1 Orhei, a fost creat Centrul Comunitar de Sănătate Mintală care prestează servicii de consultare, reabilitare și incluziune socială persoanelor cu diferite dificultăți psihice.

ministerul-sanatatii
ms.gov.md nui disponibil
cnsp
plumb

În acest an Săptămâna Internațională de prevenire a intoxicațiilor cu plumb se desfăşoară cu sloganul: „Estimarea conținutului de plumb în factorii de mediu și organismul uman”, cu accent special pe interzicerea plumbul din vopsea*. Plumbul toxic în mod natural se … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика