Ninsoare slabă
- 5° C

starea vremii la 24:00

Presiune atmosferică: 741 mm/Hg
Directia vîntului: Est
Viteza vîntului: 2,7 m/s
Total Precipitaţii: 1,6 mm
RSS

Astăzi, 10 octombrie 2017, Centrul de Sănătate Publică Orhei a recepționat vaccinul antigripal, oferit cu titlul de donație, precalificat de către Organizația Mondială a Sănătății, care conține tulpinile virusurilor gripale tip A și tip B, în cantitate de 9000 de doze.

Astfel, în perioada imediat următoare, vaccinul va fi repartizat instituțiilor medico-sanitare publice din asistența medical primară, care la rîndul lor vor începe Campania de imunizare contra gripei sezoniere a următoarelor contingente de populație cu risc sporit de îmbolnăvire: lucrătorii medicali, bolnavii cu maladii cronice, angajații din trupele de carabinieri și grăniceri, din instituțiile de asistență socială, copii din orfelinate, Serviciul Situații Excepționale, etc.

Vaccinarea este gratuită și se recomandă tuturor persoanelor ce fac parte din contingentele menționate anterior.

Vaccinul antigripal protejează împotriva gripei provocate de virusurile sezoniere A(H1N1), A(HN2), și B, a complicațiilor și deceselor provocate de aceasta, nu și de alte infecții respiratorii virale acute (mai multe detalii despre vaccin pot fi obținute pe pagina electronica a Centrului Național de Sănătate Publică: www.cnsp.md)

ministerul-sanatatii
19/03/2018
Colaborarea între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private (UIMSP) privind dezvoltarea serviciilor medicale competitive, accesul și calitatea asistenței medicale acordate populației, a fost discutată astăzi, 19 martie, în cadrul unei ședințe, de către ministrul Svetlana Cebotari și Olga Șchiopu, președintele UIMSP. În debutul ședinței, Svetlana...
cnsp

Conform datelor Flu News Europe, în săptămâna  (spt.) 09/2018, activitatea gripală de intensitate foarte înaltă a fost înregistrată în Luxemburg, iar de intensitate înaltă în 7 țări, printre care și Ucraina. În 25 țări a fost raportată o activitate gripală … Detalii →

or-md
Яндекс.Метрика