RSS

Astăzi, 10 octombrie 2017, Centrul de Sănătate Publică Orhei a recepționat vaccinul antigripal, oferit cu titlul de donație, precalificat de către Organizația Mondială a Sănătății, care conține tulpinile virusurilor gripale tip A și tip B, în cantitate de 9000 de doze.

Astfel, în perioada imediat următoare, vaccinul va fi repartizat instituțiilor medico-sanitare publice din asistența medical primară, care la rîndul lor vor începe Campania de imunizare contra gripei sezoniere a următoarelor contingente de populație cu risc sporit de îmbolnăvire: lucrătorii medicali, bolnavii cu maladii cronice, angajații din trupele de carabinieri și grăniceri, din instituțiile de asistență socială, copii din orfelinate, Serviciul Situații Excepționale, etc.

Vaccinarea este gratuită și se recomandă tuturor persoanelor ce fac parte din contingentele menționate anterior.

Vaccinul antigripal protejează împotriva gripei provocate de virusurile sezoniere A(H1N1), A(HN2), și B, a complicațiilor și deceselor provocate de aceasta, nu și de alte infecții respiratorii virale acute (mai multe detalii despre vaccin pot fi obținute pe pagina electronica a Centrului Național de Sănătate Publică: www.cnsp.md)

ministerul-sanatatii
20/07/2018
Medicul de familie va putea să-și exercite profesiunea independent sau în calitate de angajat la prestatori de asistență medicală primară. În acest sens, astăzi, Guvernul a aprobat modificarea și completarea unor acte legislative ce prevede reglementarea activității Asistenței Medicale Primare, prin instituirea „Liberei practici a medicului de familie”. Documentul va...
cnsp
cnsp.md nui disponibil
or-md
Яндекс.Метрика